Lid worden?

Goed dat je erover nadenkt om lid te worden van ASDV Bonaparte. Deze pagina laat zien wat je als nieuw lid kan verwachten. Alvast een tipje van de sluier, bij Bonaparte wordt je tot niets verplicht. We hebben geen ontgroening en geen verplichte opkomst bij een activiteit. Het enige wat we je vragen is slechts 45 euro per jaar voor je lidmaatschap. Je kan lid worden door langs te komen op de avond, of door je online in te schrijven.

Vrienden maken

Bonaparte is een kleine vereniging met ongeveer 40 actieve leden. Je leert snel iedereen kennen en wordt makkelijk opgenomen in de groep. Bonapartianen zijn divers qua nationaliteit, studieachtergrond, interesses en politieke voorkeur. Binnen de kortste keren maak je dus vrienden die bij jou passen!

Deelnemen aan activiteiten

Als je lid bent krijg je toegang tot alle activiteiten van Bonaparte. Dat betekent dat je wekelijks op de avond welkom bent voor een drankje en een debat. Ook kan je mee naar toernooien, sociale activiteiten en workshops. Alles over de activiteiten van Bonaparte lees je hier!

Skills voor het leven leren

Debatteren is ongelooflijk nuttig (en leuk!). Je kan, zoals verwacht, makkelijker voor een groep staan en snel slimme argumenten bedenken. Wat velen minder weten, is dat het ook veel voordelen heeft als je gaat schrijven. De structuur van een speech en de framing komen ook terug in geschreven teksten!

Speciaal voor nieuwe leden:

Open Avonden – Je mag altijd langskomen, maar al helemaal op de open avonden. We hebben showdebatten en leggen altijd plenair uit hoe debatten werken. Je leert er natuurlijk ook snel andere geïnteresseerden kennen.

Eerstejaarsweekend – In oktober/november is het eerstejaarsweekend, waarbij alle eerstejaars mee mogen naar een plek in Nederland. Het is een weekend zonder debatteren, maar met spellen, kampvuren en lekker eten. Het moment om elkaar te leren kennen.

Beginnerscursussen – Leer de basis van debatteren in 4 workshops van anderhalf uur. Hierna kan je goed meedoen op de avonden en op toernooien! Lees hier meer.