Aanbevelingen NK Eloquentia

Axel Hirschel (Winnaar 2017 en 2021)

“Hoe kan je echt overtuigen? Daar gaat het om bij eloquentia-debatteren. Dat is voor mij ook de uitdaging, hoe laat je de argumenten in je speech overeenkomen met je stijl en emotie. Deze vaardigheid is ontzettend leuk om te oefenen en ik maak er dagelijks gebruik van in mijn werk.”

“Ik kan ook iedereen aanraden mee te doen aan het toernooi. De sfeer is relaxed waarbij je makkelijk mensen kan aanspreken. Zo leer je anderen kennen en start je zelf met het oefenen van public speaking.”

Jerry Helmers (Mede-
oprichter Dé Nederlandse
Debatclub)

Als je derde wordt op het NK Debatteren Eloquentia, 2019, dan is het vanzelfsprekend dat je in grote tevredenheid een complimenterende review schrijft.

Maar eerlijk is eerlijk: het was vooral een leerzaam event. De jurering was van een hoog niveau. Niet alleen inhoudelijk maar ook de tone-of-voice waarop je constructief van een kritische noot werd voorzien, was prettig én voelde veilig. Dat stelde je als deelnemer in staat om het in een volgende debatronde nog beter te doen.

Daarnaast, leuke deelnemers van allerlei pluimage die elk in hun eigen stijl de debatvorm ‘eloquentia’ definieerden. Dat stimuleerde om mijn eigen grenzen op te zoeken. En, er overheen te gaan. Mooie ervaring dus!

Marike Breed (Winnaar 2019)

“Eloquentia is juist zo leuk omdat je dankzij het format, dat meer gericht is op presentatie, je creativiteit en fantasie volledig kan gebruiken. Geen idee is te raar, zolang je het maar overtuigend probeert te brengen! Je hoort dingen vanuit een perspectief waar je nog nooit aan had gedacht, en dan ook nog eens op een vermakelijke manier. Sommige speeches zijn inspirerend, anderen zijn meer een stand-up comedy routine. Dat maakt sfeer op het NK Eloquentia ook altijd relaxt en gezellig. Zeker een aanrader, voor iedereen! “

Intresse?

Intresse gewekt? Via de volgende link kun je meer informatie vinden over de 2023 editie van het toernooi en informatie over het format :