Internationaal

De afgelopen jaren is Bonaparte uitgegroeid tot een tweetalige vereniging. Dat betekent dat het meeste bij Bonaparte in twee talen gebeurt. Voorbeelden hiervan zijn interne toernooien waaraan je kan deelnemen in een taal naar keuze, een tweetalige website en elke avond debatten in het Nederlands en Engels.

Wel is het zo dat sommige zaken onhandig zijn om in twee talen te doen, zoals cursussen of de algemene ledenvergadering. Over het algemeen is Engels dan de voertaal, waarbij het wel is toegestaan om vragen in het Nederlands te stellen, in het Nederlands te oefenen of te vragen om een stuk te vertalen.

De internationalisering van Bonaparte is ook heel leuk. Je maakt snel vrienden vanuit de hele wereld. Daarnaast betekent de extra influx van leden ook dat we meer goede debaters hebben. Ook de kwaliteit van onze debatten gaat dus omhoog.

Kortom, bij Bonaparte ben je in twee talen welkom. Het lukt ons goed om tweetalig te opereren. Mocht je meer aandacht willen in een bepaalde taal, spreek ons aan en wij zorgen ervoor!